Godt Lokalt Logo_medium
Icon_RemoteAccess

Terminalserver hos Saga/HG

Hvordan logge deg på terminalserver

Vi skal fortsatt bruke Remote Desktop Connection som før, men det er en liten endring for hvilket brukernavn du skal legge inn.

1

Åpne Remote Desktop Connection programmet på Windows.

Hvis du allerede har lagret en snarvei på din PC, så høyreklikker du på snarvei-ikonet og velger rediger.

2

Trykk Show Options hvis du ikke får opp hele vinduet som i punkt 3.

3

I feltet på Computer skal det fortsatt stå vpts46 som før.

User name skal du nå skrive vpnett\dittbrukernavn. Bytt ut dittbrukernavn med det du har fått tilsendt på SMS fra Godt Lokalt. Legg merke til hvilken vei skråstreken står.

Hvis du ikke får endret brukernavnet, huk av feltet Always ask for credentials.

4

Nå må sjekke om du har lagt inn korrekt Server navn. Dette gjør du ved å klikke på Advanced (avansert) oppe i verktøylinjen som vist på bildet, og deretter klikk på Settings (Innstillinger).

5

Her må du skrive inn tsfarm.hgdatapartner.no i feltet som heter Server name.

6

Lukk vinduet med å klikke OK, og naviger deg tilbake til General vinduet.

Klikk på Connect (Koble til).

7

Skriv inn brukernavnet (vpnett\dittbrukernavn) og passordet ditt (samme som din gamle epost) og trykk OK. Hvis du ikke vet passordet ditt må vi kontakte Saga/HG slik at de kan tilbakestille det for deg.

8

Hvis du får opp følgende bilde, skriv inn samme passord igjen og trykk OK. Huk gjerne av på Remember me for å spare tid neste gang.

9

Deretter får du muligens dette bildet opp. Da huker du av Don’t ask me again for connection to this computer og trykker Yes.

10

Du er nå nesten inne. Det siste du må gjøre er å verifisere deg med to-faktor. Dette har du mest sannsynlig satt opp fra tidligere. Hvis ikke må Saga/HG sette dette opp for deg. Godkjenn denne, og du er inne.

11

For å lage en snarvei på din datamaskin der disse innstillingene blir husket, klikk på Save As (Lagre som) etter at alle innstillingene er korrekt utfylt. Velg en lokasjon på din datamaskin der du ønsker at snarveien skal ligge, gi den et navn og klikk Lagre.

Godt jobbet!

Du er nå pålogget terminalserver med ditt nye brukernavn.