Kyvik Sild
Kyvik Sild AS tilbyr produkter for enhver smak og anledning gjennom varemerket Norrøna. Sild er gourmetmat som du raskt kan lage noe spennende med. Med den økte interessen for lokal mat og slow-food er Kyviksild mer aktuell enn noensinne.
Siden 1866 og gjennom fem generasjoner har Kyvik-familien høstet den beste silda langs Norskekysten. I starten ble silden iset eller rundsaltet og med årene videreforedlet til blant annet langtidsmodnet kryddersildfilet, fjellsild og rømmesild som mange sildeelskere er avhengige av å ha i kjøleskapet sitt i dag. Tettstedet Haugesund lå i mange 10-år like ved havets matfat og det rike sildefisket ga grunnlag for velstand og vekst for et hardtarbeidende og innovativt folkeferd. Etter hvert forsvant silden fra Haugesund, men sildefisket hadde gitt regionen et solid grunnlag for videre vekst i annen maritim næring. Vi er glade for å kunne representere en viktig del av historien ved at vi fremdeles kan tilby Norrøna Sild fra Kyvik - produsert lokalt på Haugalandet. Å lage gode sildeprodukter er en lang prosess, men hos Kyvik Sild AS bruker vi den tida som trengs for å lage god kvalitetssild basert på erfaringer gjort gjennom 5 generasjoner. Det er økende fokus på at mat ikke bare skal gi en god smaksopplevelse, men i tillegg være lokalprodusert, bærekraftig og sunt - samt lett å tilberede. Sild generelt og Norrøna Sild spesielt passer perfekt inn i alle disse boksene.