Lofoten Seaweed

Lofoten Seaweed

Nordnorsk kjærlighet møter japansk finesse i kjærlighet til mat fra havet.

Lofoten Seaweed ble etablert i 2016 av de to gründerne Angelita Eriksen og Tamara Singer. Sammen med teamet sitt høster de viltvoksende tare og utvikler en rekke høykvalitetsprodukter med tang side om side med fiskeriene i fiskeværet Napp i Lofoten. Deres arbeid for å fremme bærekraftig mat fra havet har blant annet resultert i «Partnerprisen 2022» (Hurtigruten ASA), «Årets gründer i 2020» (Norges Vel), Hederlig omtale i «Årets lokalmatprodusent 2019» (Hanen & Meny) samt «Næringsprisen for kvinner 2018» (Nordland Fylkeskommune Vårt mål er at flere skal spise tang i maten – godt for deg og godt for planeten. Lofoten Seaweed Company har utviklet en serie spennende og innovative produkter som gjør det enkelt å bruke tare i egen matlaging. Å spise bærekraftig, næringsrik og velsmakende mat er viktig for mange. Tang og tare er råvarer som «tikker» alle boksene og som både forskere* og regjering** mener vi bør spise mer av. Men i mangel på tradisjon for å spise tang og tare er det ikke alltid så enkelt å vite hvordan man skal gjøre det. Mange vil, men syns det er vanskelig å få til. Vi har derfor fokusert på å gjøre det så enkelt som mulig for ALLE der hjemme ved å utvikle ulike tangsalter, krydderserie, alge kaviar og pasta med tang, som gjør det superenkelt å spise tare som del av et vanlig kosthold. Produktene inneholder 100% naturlige og nøye utvalgte ingredienser i tillegg til tare fra Lofoten, og smaker fortreffelig. Taren tilfører nemlig den gode naturlige umami-smaken i tillegg til tarens mange nyttige næringsstoffer. Med sprekt design og smekker emballasje rocker krydderhylla i butikker over hele landet. Hvorfor skal vi spise mer tang?

  • Verdens mest næringsrike plante
  • Høyt innhold av naturlig umami
  • En potent kilde til jod
  • Krever ikke ferskvann eller gjødsel
  • Krever ikke antibiotika eller plantevernmidler
  • Krever ikke nedhugging eller utarming av landjord

Lofoten Seaweed er tilgjengelig her:
klikk for kontaktinfo