Lysefjorden Mikrobryggeri
Lysefjorden Mikrobryggeri brygger lokalt håndtverksøl med klar identitet fra Lysefjorden i Hordaland. Tradisjonelle oppskrifter blir brukt med personlig vri, der trend og tradisjon får samspille.
Bryggeriet dedikerer seg til kulinariske opplevelser utenom det vanlige og garanterer at du vil finne et øl som passer dine retter enten som tilbehør eller ingrediens. Bryggeren brygger for hånd, slik det ble gjort fra gammelt av, og bruker ofte kortreiste, håndplukkede ingredienser. Fra et distrikt med lange bryggetradisjoner, og med ingredienser tatt fra fjord og fjell, ønsker vi å bære frem øl fra Hordaland. For mange år siden skulle dagens sjefsbrygger Rune finne godt øl til maten, og da han ikke fant det perfekte øl i handelen bestemte han seg for å ta bryggesleiven i egen hånd og kjøkkenbenken ble bryggebenk. Tre søskenpar fra Os og Tysnes har nå gjort drømmer til virkelighet, og Lysefjorden mikro bryggeri er etablert i tilpassede lokaler i Ytre Arna. De er alle entusiaster og opptatt av det unike og særegne. De har bygget et bryggeri med verdier som er preget av deling, dugnad, samarbeid og med tro på at med langsiktig eierskap kan de bygge et bryggeri med den sterke norske håndverksbryggekulturen. Ved hjelp av massiv stå på vilje, dugnadsånd og energi som aldri tar slutt har Lysefjorden skapt varianter som er unike på alle måter, men ikke slik at ølet kun er for de spesielt interesserte. Mange av variantene treffer også den vanlige mann i gaten, ja selv folk som ikke liker øl kan bli glad i å drikke en Lysefjorden.