Pasta Carbonara

60 min

4 porsjoner

Bli inspirert Vi kan la oss inspirere av en global matkultur, men vi må bruke de gode, lokale råvarene når vi lager maten. Her har vi hentet egg fra Bakketun Gard, kjøtt fra Slakter Jens Eide og ost fra Ostegården, men vi anbefaler å finne de beste råvarene fra ditt nærområde. Vær nysgjerrig og kreativ, og utforsk dine lokale muligheter.

Ingredienser:

 • 170 g Fast ost (revet)

 • 5 fedd Hvitløk

 • 220 g Speket svinekjake

 • 250 g Hvetemel

 • 8 stk Egg

 • Salt

 • Pepper (nykvernet)

Slik gjør du:

 1. Bland melet sammen med 2 hele egg og 2 eggeplommer. Tilsett ½ ts salt.
 2. Pakk deigen inn i plast og fjern så mye luft som mulig. La deigen hvile minst 30 min i kjøleskap.
 3. Skjær tynne skiver speket svinekjake og stek i en stekepanne. Du trenger ikke steke med smør eller olje da fettet i kjøttet tar seg av den jobben.
 4. Knus 5 fedd hvitløk og tilsett i stekepannen mot slutten av steketiden. Disse er kun for å gi god aroma. Når kjøttet har blitt gylden brun er de ferdig. Da legger du de over i en sil slik at overflødig fett renner vekk.
 5. Bland 4 egg og osten med en stavmikser. La ca 30g ost være igjen til topping.
 6. Kna og strekk på pastadeigen til du får en avlang deig. Dra den gjennom en pastamaskin noen ganger og følg trinnene på maskinen til du er gjennom det tynneste.
 7. Sett på kuttefunksjon på pastamaskinen. Del den lange pasta-deigen i håndterlige lengder og kjør alle gjennom pastamaskinen slik at du lager pastaremser.
 8. Kok opp rikelig med vann. Tilsett 10g salt per liter vann.
 9. Kok pastaen i ca 2 min.
 10. Legg pastaen over i en vid kasserolle og rør inn egge-miksen. Varmen fra pastaen vil gjøre at blandingen tykner. Tillsett deretter et par ss pastavann i eggeblanding for å få en kremet saus. Smak til med kvernet pepper. Tilsett svinekjake til slutt.
 11. Ta ønsket mengde av pasta-blandingen over på en tallerken og dryss over med resten av osten. Kvern eventuelt litt ekstra pepper på toppen.

Får du ikke tak i speket svinekjake kan du bruke godt, lokalt bacon som et supert alternativ. Vel bekomme!