Lyst å gjøre brødskiven enda mer fristende?

I løpet av en vanlig dag spiser vi gjerne 3 brødmåltider. Frokost, lunsj og kveldsmat. Det er i hvert fall slik en vanlig hverdag ser ut for svært mange av oss. Hvis du da legger sammen alle skivene du spiser gjennom et helt år, ja da blir det ganske så mange.

–     Siden vi her i Norge spiser så mye brød, er det jo utrolig viktig å tenke på hva slags pålegg vi velger. Etter at jeg fikk barn, ble jeg enda mer opptatt av hva vi faktisk putter i oss, sier Ida Kamilla Bjørge.

For Ida og samboeren er det derfor helt vesentlig å velge produkter av god kvalitet.

–     Vi har kommet frem til at mangfoldet av lokalmatprodusenter i Vestland til sammen produserer alt vi har behov for av pålegg, til både hverdager og mer festlige anledninger, sier Ida fornøyd.

Lokalmaten blir synlig i butikk

Stadig flere dagligvarebutikker har egne disker eller avdelinger i lokalet sitt dedikert til lokalmat. Rune Elgestad er markedssjef hos vår avdeling på vestlandet, og han konkluderer med at mangfoldet av lokale varer dekker behovene til de aller fleste.

Godt Lokalt er et nasjonalt konsept som styrer mot optimal forvaltning av mat og drikke. Hvor enn du er i landet, så er produktene du finner under Godt Lokalt-logoen i butikkene fra det området du er i.

–     Det er også veldig fint å tenke på at man støtter lokale arbeidsplasser ved å være litt oppmerksom på hva man faktisk legger i handlekurven, forteller Ida.

Les hele saken i BT om familien fra Lindås som prioriterer lokalmat på brødskiven.

Kanskje også du kan bli inspirert til å ta et bevisst valg om hva slags mat du spiser? Se etter lokalmat-merkingen i butikken slik som på dette bildet.