![](http://www.godtlokalt.no///wp-content/uploads/2019/11/BG-default_02.jpg)
Arendals Bryggeri
Arendals Bryggeri startet allerede opp i 1839, som et brennevinsbrenneri i Kittelsbukt. Med all skipstrafikken byen hadde var det et godt og stort marked for øl i Arendal den gangen. Lokalbefolkningen satt stor pris på det de brygget, alt fra skibsøl til godt bittersøtt øl.
Omtrent samtidig med der oppstart oppdaget man i Bayern kunsten å lage undergjæret øl, som ble modnet under lagring. Dette ølet ble kalt Bayersk Øl eller Lager. Mens det vanlige bayerske ølet var et mørkt øl, begynte man i Bøhmen å produsere lagerøl av lysere malt. Dette ble kalt Pilsner etter byen det kommer fra. I den engelskspråklige verden bruker man fortsatt navnet Lager på denne varianten. I Arendal brygget de der første undergjærede øl så tidlig som i 1846, så fulgte smakstrendene og markedsbehovene allerede den gangen. I løpet årene siden oppstarten har de mottatt mange priser, utmerkelser og lovord for deres brygg. De kaller seg nemlig ikke «Norges stolteste bryggeri» uten grunn.
![Arendals bryggeri bilde](https://www.godtlokalt.no/wp-content/uploads/2020/01/Arendals-bryggeri-bilde.jpg)