Engerviks Fabrikker
Engervik-familien har lang tradisjon med produksjon og salg av fiskemat. Den går tilbake til begynnelsen av 1930-årene med hjemmelagde fiskekaker fra Bestemor Engerviks kjøkken. Wilhelmine Engervik het hun, og produksjonen startet i liten skala på Malmø i Mandal.
Produksjonen ble basert på råvarer av høy kvalitet, og Wilhelmines helt spesielle krydderblanding gjorde at fiskekakene ble svært populære i Mandal. Krydderblandingen som Wilhelmine kom frem til, er faktisk basis for den krydderblandingen som Engerviks Fabrikker bruker i dag. I dag sysselsetter bedriften et tyvetalls personer, mange av dem med flere års erfaring med å bearbeide råstoffet til utsøkte fiskematprodukter. Sønnen til Brit Engervik, Ole Einar Haaland, er i dag daglig leder og styremedlem i Sørlandets største fiskematfabrikk og sørger for at familietradisjonen ivaretas. Produksjonen i de senere år har økt jevnt og trutt, og har for lengst passert 500 tonn fiskemat i året. Omkring halvparten av denne produksjonen omsettes i Agder-fylkene, mens resten går til Rogaland, Hordaland og noe på Østlandet. Fabrikken produserer i stor skala også til landsdekkende leverandører innen storhusholdning. Engerviks *Ekstra* Fiskemat har en solid plass i husholdningene i de sydligste landsdeler, hvor forbrukerne er vant med havfersk fisk og vet hva som er fiskemat med smak og kvalitet, noe Bestemor Wilhelmine Engervik visste for snart 70 år siden… Engerviks Fabrikker AS eies i dag av søsknene Brit Engervik Haaland og Jan Engervik. Begge har over 40 års erfaring i bransjen.