Fiskå Bakeri

Fiskå Bakeri

Alt startet med en kar på Fiskå Bakeri skulle prøve å lage litt godt øl på slutten av 1800-tallet. Han bestemte seg for å bruke gjæren til noe fornuftig, og riktignok ble det brukt til børdbakst. Det er starten på den lange og tradisjonelle historien om et lite bakeri i Rogaland. 

Produksjons lokalene står på Fiskå  i Strand Kommune i Rogaland. Hvorvidt de produserer klassikerne sine Fiskå Grove med sirup og tre andre forskjellige Kavringsorter. Disse produktene har vært med siden starten, i tillegg til Fiskå Kneip. Det har etter hvert blitt utviklet mange forskjellige nye resepter på brød. Etterspørselen etter nye brød og småvarer endrer seg raskt;  fra Fiskå Grove med Sirup til Lavkarbobrød, Fransk Landbrød, Havrebrød, Fullkornbrød, Franskbrød, Baguetter, Rundstykker og ikke minst har Ryfylkebrød m/bygg blitt svært populært. I tillegg til brød produserer bedriften Terteskjell, Jødekaker og Kakemenn  som de også leverer til alle de lokale butikkene på Tau, Jørpeland, Forsand, Årdal, Hjelmeland og Fister. Fiskå Bakeri er et håndverksbakeri og baker med fordeig og hev. Det er viktig for en liten leverandør å skille seg ut fra industribakeriene. Derfor baker de på «gamle-måten».

Fiskå logo
Fiskå Bakeri er tilgjengelig her:
klikk for kontaktinfo