Frosta Lefsebakeri
Frosta Lefsebakeri AS produserer potetkaker, potetlomper, speltlomper, potetlefser, wraps og flatbrød.
Bedriften ligger på Frosta, som er en halvøy ut i Trondheimsfjorden og ble etablert i 2000, med det formål å etablere en lokal produsent av disse produktene i det trønderske markedet. Det legges stor vekt på kvalitet på råvarene, ferdige produkter samt at produktene skal komme ut i butikken så ferske som mulig. Potetkaker, lomper og lefser har en størst mulig andel av poteter i deigen. Flatt brød er blitt bakt så langt tilbake som 1100-tallet, mens selve ordet flatbrød dom begrep er blitt brukt siden 1500-tallet. Etter potetens oppdagelse på 1800-tallet ble det etter hvert mere vanlig å blande inn poteter også i flatbrød. Potetflatbød fra Frosta stekes på åpen takke, etter gamle oppskrifter, slik bakstekonene har gjort i generasjoner. Produktene er populære både fordi de har høy ferskhetsgrad samt at kundene foretrekker lokale produkter.